Straatcoaching

Binnen ons team van medewerkers hebben wij enkele Straatcoaches. Dit team, bestaande uit 12 medewerkers, spreekt jongeren op straat direct aan op hun gedrag.

De straatcoaches zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Ze opereren in koppels op aangewezen plaatsen en in wijken en richten zich op plekken waar jongeren zich ophouden.

Vervolgens bezoekt een ander team de ouders van de jongeren die overlast veroorzaken voor het maken van afspraken. Voor het gezinsbezoek wordt optimaal samengewerkt met medewerkers met een culture achtergrond die past bij de te bezoekende ouder(s). De ouders worden direct aangesproken op hun verantwoordelijkheid en opgeroepen ervoor te zorgen dat hun kind(eren) niet verder op het slechte pad belandt.

Het team richt zich met name op hardekern groepen. Een van de afspraken met de ouders kan bijvoorbeeld zijndat de jongeren na een bepaald tijdstip niet meer naar buiten mogen.

Met deze aanpak kunnen problematische jeugdgroepen/hangjongeren in de stad voor een heel groot deel worden teruggedrongen.

Gemeentelijke instellingen, deelgemeentes en/of wijkbelanghebbenden kunnen contact